Your good
time is our
pleasure

Bij Black Smoke staan wij als team klaar om jou de avond van jouw leven te bezorgen. Van de eerste glimlach tot aan de “ik-wil-niet-meer-weg-afscheidsknuffel”, alles staat in het teken van gastvrijheid, service en jouw beleving. Een Rock on attitude met een gouden hartje.

When the fire starts to burn

‘Ga je mee?’ Een onschuldige vraag over een roadtrip door de BBQ-belt van de USA met een wat groter gevolg dan Kasper Stuart en Jord Althuizen vooraf hadden durven dromen. Kasper, een gekende ondernemer in België met een diepgaande expertise in hospitality met een eigenwijs randje en mad cocktail skills, was in 2015 wel getriggerd door deze vraag. Niet wetende wat Jord, BBQ-wedstrijddier, uitbater van Smokey Goodness BBQ-catering en auteur van bekroonde BBQ-boeken, verstond onder een roadtrip met als doel de USA BBQ-cultuur te ontrafelen.

De roadtrip ontaardde in een food frenzy die 4.000 miles lang een spoor van culinaire ontdekkingen trok tussen BBQ-walhalla’s en BBQ-grootheden. Iedere smoker werd geopend, de borden gevuld, Rennies als Smarties geconsumeerd en de kennis van het ambacht van het culinair gestookte vuur ontrafeld om via een tussenstop bij The King in Memphis verder te razen door het in rook gehulde landschap. Ergens tussen de reusachtige slow-smoked beef ribs, de baked beans en de true I.P.A.’s rees uit de as van de nasmeulende vuren een idee. Waarom zouden ze Europa niet kennis laten maken met dit smakelijke vuurvermaak? En dan niet een klakkeloze kopie van dat wat ze gezien en verorberd hebben maar een eigen interpretatie. Een artisanale BBQ-versie verrijkt met de culinaire kunsten en invloeden van local heroes uit ons team van een gedreven crew en leveranciers?

|BS| Antwerpen

Teruggekeerd uit de States bleef het idee ondergronds smeulen. Snode plannen werden gesmeed en toen de ideale locatie in de voormalige gisterij van brouwerij van De Koninck in Antwerpen werd gevonden, sloeg het vuur razendsnel om zich heen. In een moordend tempo werd het Black Smoke concept gerealiseerd, geopend en draaiden ze een fameus eerste jaar met een team maniakken die alles gaven. Twee jaar na datum van de roadtrip blikken de vurige vrienden Kasper en Jord niet enkel terug op een plezierige verkenningstocht in de USA maar ook op een hell of a ride in Antwerpen.

|BS| Rotterdam

Maar een goede fik laat zich niet temmen en dus volgt er na 3 jaar een nieuw chapter in het avonturen boek. Na een lange zoektocht naar de perfecte locatie werd deze in 2018 gevonden bij de Van Nelle Fabriek in Rotterdam. Een bijzonder terrein met Unesco erfgoed status en twee welwillende eigenaren die niet bevreesd waren voor vurig vertier. Een snood plan werd gesmeed, een verbond gesloten en de quest voor een omgevingsvergunning gestart. Dit duurde, door het werelderfgoed status wat low & slow, maar na een periode van smeulen sloeg eindelijk de fik er goed in. Na een jaar van goede voorbereiding, was het eindelijk zo ver: Black Smoke Rotterdam was een feit en hoe. De Vurige vrienden did it again! Kom jij het resultaat van friendly fire aanschouwen? Lees meer BBQ-avonturen.

Rules? Where you’re going there are no rules

Mi fuego, su fuego! Ons vuurtje brandt dan ook voor iedereen en iedereen is welkom. Ook als je niet van vlees houdt, zorgen wij voor de meest spectaculaire groentegerechten. Ben je de BOB? Ook dan laten wij jou niet in de kou staan. Onze bar staff kan zonder alcohol ook vlammen en mocht je door al het vurige geweld toch liever een beetje privacy? Wij regelen het. Just ask, that’s what we are here for!

It’s nice to be important, maar it’s more important wat je op je bord snijdt.

Je bent wat je eet. Daarom werken wij bij Black Smoke enkel en alleen maar met de beste producten. Alles wat wij serveren, is met zorg uitgekozen, behandeld, geknuffeld en met een zeldzame expertise samengesteld.

Bij Black Smoke Rotterdam werken we met selectief gekozen leveranciers en producten. We zijn trots op onze samenwerking met partners als de meesterslagers van Chateaubriand en Ter Weele, de kleding van Denham, ultimate sounds van Bowers & Wilkins, leer van Xapron, pannen van Staub en messen van Forged die ons premium kwaliteit bieden. Onze goods en protein zijn weloverwogen gekozen, zo stoken we onze parrilla’s met het duurzame Slowwwood, werken we nauw samen met varkensboer Tiny van de Heyde Hoeve, scharrelen onze gildehoenen vrijelijk rond en selecteren en keuren de Meesterslagers speciaal voor onze parrilla grill rundvlees van kleinschalige boerderijen in Nederland, Schotland, Zuid-Duitsland en Spanje.

Heating your seat up

Wanna BBQ yourself?

Check out our webshop and see what we got in store for you.
Check it out on
smokeygoodness.nl/shop

Become a real life BBQ king

Get your masters degree
at Smokey Goodness’ walhalla
Check it out on
smokeygoodness.nl

Never miss out

Join the pure pyro club and get carefully selected and unique content deliverd to your digital doorstep.

  Kick-ass bedrijfsfeest
  of bruiloft
  in de planning?

  Wij zijn er voor jou!
  Klik hier en ontdek de mogelijkheden
  .
  Lees meer